به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، در این مراسم محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به همراه استاندار، شهردار اصفهان دركنار دكتر مصلحی، رئیس جشنواره حوزه هنری و محمد حمزه زاده، معاون سینمایی حوزه هنری به اعطای جوایز پرداختند.
بر اساس این گزارش، جایزه رتبه برگزیده در بخش كتاب های تدوینی به حمید حسام به خاطر كتاب «وقتی مهتاب گم شد» از حوزه هنری همدان تعلق گرفت.
همچنین هادی عابدی به خاطر كتاب «به علاوه ده سال» از حوزه هنری آذربایجان غربی نیز در بخش كتاب های تدوینی برگزیده شد.
در بخش كتاب های پژوهشی و تحقیق تالیفی مهدی سهرابی زرندی به خاطر كتاب خاطراتی از وقایع انقلاب اسلامی در زرند از حوزه هنری كرمان برگزیده شد.
در بخش كتاب تدوینی نفرات قابل تقدیر از سوی كمیته ادبیات پایداری انتخاب شدند. بر این اساس میترا رفیعی به خاطر كتاب «فتاح» از كهكیلویه و بویراحمد تعلق گرفت.
محمد علی زاده، به خاطر كتاب «آقا كلاه آهنی رو به من میدی»از حوزه هنری گیلان نیز قابل تقدیر شناخته شد.
در بخش كتاب تالیفی جعفر رادبین به خاطر كتاب رینگ زندگی از خراسان رضوی تقدیر شد همچنین محمد رضا آقا محمدی به خاطر كتاب «كمی تا آخر دنیا» از اصفهان تقدیر شد.
در بخش زندگینامه داستانی زهرا اسپید به خاطر كتاب «فقط ماه حسین را می پایید» از هرمزگان برگزیده شد.
معصومه قیطاسی به خاطر كتاب «حاج روح الله» از استان البرز تقدیر شد.
در بخش كتاب تدوینی علی امیری به خاطر كتاب «سال های خاكستری» از استان گیلان مورد تقدیر قرار گرفت.
در بخش كتاب پژوهشی تحقیق تالیفی یوسف نیك فام كتاب «تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی دراراك» از استان مركزی انتخاب شد.
جایزه ویژه تولیدات فرهنگ و مطالعات پایداری در بخش خاطرات خود نوشت به قاسمعلی زارعی به خاطر كتاب دست خدا و به سوی میمك نوشته كرمعلی محمدیان تعلق گرفت.
همگام با برنامه «شب خاطره»
برگزیدگان بخش ادبیات پایداری چهارمین جشنواره تولیدات استانی تقدیر شدند
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد